Bitcoin

SEC’in kararları Bitcoin’i etkilemiyor

Bitcoin fiyatı, SEC’den gelen bir Bitcoin ETF olasılığı ile ilgili olumsuz haberlerden çok az etkileniyor gibi görünüyor. SEC’in kararları eskisi gibi piyasayı sarsmıyor.

SEC’in kararları eskisi gibi piyasayı sarsmıyor

Winklevoss ikizlerinin ETF başvurusu reddedildiğinde Bitcoin 8.300 dolardan 6.000 dolar seviyesine kadar düştü. Son zamanlarda, bu özel dinamik önemli ölçüde değişmiş gibi görünüyor. Ayrıca Bitcoin, ETF’lere yönelik haberlerden artık daha az etkileniyor. Çünkü SEC’in birkaç gün önce 9 Bitcoin ETF başvurusunu reddetmesine rağmen Bitcoin bu kararının ardından önemli bir fiyat hareketi görmedi.

Düşük fiyat doğrudan SEC’in Bitcoin ETF kararlarına bağlanabilir. İyimserlik ve SEC onaylı bir ETF’nin Bitcoin’i doruğa çıkaracağına ve Bitcoin fiyatının Temmuz ayı sonlarında 8.400 dolara ulaşacağını umuyoruz. SEC, 30 Eylül’de daha önce ertelediği VanEck/SolidX’in ETF başvurusuna yönelik kararını açıklayacak.

Mevcut consensus “ayı yorgunluğu” ile “piyasa olgunluğu” arasında

Piyasadaki diğer oluşumlarda olduğu gibi, ortaya çıkan bir trendin sebebini bilmek de öneme sahip. Mevcut consensus “ayı yorgunluğu” ile “piyasa olgunluğu” arasında bir yerde olabilir. Crypto Asset Management’ın genel müdürü Tim Enneking konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Winklevoss kardeşlerin başvurusunun reddedilmesinden sonra neredeyse hiç kimse ETF’lerin onaylanmasını beklenmiyordu.

Eric Ervin: “VanEck/SolidX’in ETF başvurusu onaylanabilir.”

BKCM LLC’nin CEO’su Brian Kelly 2018 yılında herhangi bir ETF başvurusunun SEC tarafından onaylanmasının olası olmadığını belirtiyor. Blockforce Capital’ın CEO’su Eric Ervin’a göre onaylanma şansı en yüksek olan ETF başvurusu VanEck/SolidX’inki.

Geçtiğimiz iki ay içinde Bitcoin ve genel olarak kripto para piyasası için olumlu gelişmeler meydana geldi. Ağustos ayında, New York Menkul Kıymetler Borsası, Microsoft ve Starbuckskripto paraların kullanılabilirliğini arttırmak amacıyla Bakkt adlı bir girişim başlattı.

İlginizi Çekebilir;  Crypto Borç Verme Şirketi BlockFi, Bitcoin, Ethereum Destekli Kripto Hesaplarını Başlattı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

] }