Rapor: Borsalarda 2017’den Buyana Görülen En Düşük İşlem Hacimleri

Kripto para ve blok zinciri araştırma şirketi Diar tarafından 4 Şubat’ta yayınlanan bir analize göre, Ocak ayındaki Kripto para ticaretindeki işlem hacimlerinde yeni düşüşler göründü

Yılın başından bu yana, borsaların işlem hacimlerinin düşmeye devam ettiği ve 2017’den bu yana gördüğü en düşük hacimlere ulaştığı bildirildi. Diar, önde gelen borsaların işlem hacmi açısından en kötü dönemi yaşadığını belirtti. Binance, Bitcoin (BTC) / ABD dolar (USD) piyasası, Aralık 2018’e kıyasla yüzde 40’tan fazla azaldı.

Amerikan’ın en büyük borsası Coinbase’te, BTC / USD piyasası,
1 milyar dolara yakın bir değerde hacim ile Mayıs 2017’den bu yana görülmeyen dğerlere ulaştı.

Rapor: Borsalarda 2017'den Buyana Görülen En Düşük İşlem Hacimleri Bitcoin
Coinbase işlem hacmi grafiği. Kaynak: Diar

Hong Kong merkezli kripto borsası OKEx’in ticaret hacminde üç aylık bir büyüme eğilimini kaybettiği ve 5.5 milyar dolar seviyesindeki en yüksek noktasından 4 milyar doların altına düştüğü bildirildi.

Rapor: Borsalarda 2017'den Buyana Görülen En Düşük İşlem Hacimleri Bitcoin
OKEx işlem hacmi grafiği. Kaynak: Diar

Rapor, Kasım 2018’de Binance CEO’su Changpeng Zhao tarafından, şirketin o ayın başlarında pazardaki düşüşün neden olduğu düşük ticaret hacimleriyle ilgilenmediğini iddia ettiği açıklamalarını takip ediyor. Zhao daha sonra, Binance’in Ocak 2018’de gördüğü işlem hacminin onda birine sahip olduğunu, ancak “iki ya da üç yıl önce” den çok daha fazla işlem yapıldığını söyledi.

Aralık ayında, Blockchain Transparency Institute (BTI) tarafından hazırlanan bir rapor, CoinMarketCap’te listelenen ilk 25 BTC işlem çiftinin çoğunluğunun “brüt olarak” şişirilmiş yanlış hacimlere dayandığını iddia etti. Huobi ve HitBTC gibi borsalar için şişirme işleminin “net kanıtı”, OKEx’ten “daha az derecede” bulundu. Ayrıca BTI, Bithumb’ı analiz etti ve özellikle Monero (XMR), Dash, Bitcoin Gold ve ZCash (ZEC) altcoinlerinde şişirme işleminin “büyük miktarda” bulunduğunu bildirdi.

Ocak ayında Diar, üçüncü büyük coin olan Ethereum’un (ETH) zincirindeki işlem değerinin Aralık 2018’de tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak 115 milyona ulaştığını gösteren bir analiz yayınladı. Diar, “İşlem sırasındaki işlemlerde“ süper bilgisayar ”, Ekim ayından bu yana aylık 16-17 milyon işlem gerçekleştirerek istikrar buldu.” Dedi.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir