Brexit Bitcoin i Uçuracak

Bazı analistler, Brexit’in Bitcoin (BTC) fiyatını benzeri görülmemiş bir yükselişe iteceğine ve 2019’da rekor kıracağına inanıyor.

Blockchain firması CommerceBlock CEO’su Nicholas Gregory, 9 Ağustos’ta Independent’in bildirdiği gibi, Bitcoin’in dünya ekonomisindeki yerini temelden değiştirebileceğini tahmin ediyor.

Brexit zaten piyasadaki kargaşaya neden oldu


Anlaşmasız bir Brexit’in beklentisi, sterlin’in diğer ana para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden oldu. İngiltere Başbakanı olarak atanmasından sonra Johnson, İngiltere’nin 31 Ekim 2019’da Avrupa Birliği’nden kesin ayrılacağını söyledi.

Gregory’e göre:

“AB’den hiçbir anlaşma yapılmayan iki ana fiili para birimi arasında kargaşa ve oynaklık yaratmayacak, aynı zamanda ana fiili para birimlerinin şarta bağlılığı ve kırılganlığı zayıf olduğu için küresel sistem için bir kimlik krizi tetikleyecektir.”

Bazılarına göre, bu, Bitcoin’e yapılacak bir sermaye uçuşunu güvenli bir liman varlığı olarak engelleyerek fiyatların çarpıcı şekilde artmasına neden olacak.

Jeopolitik belirsizlik ve popülizm büyüyor
İngiliz Endüstrisi Konfederasyonu’nda bir anlaşma yapılmayan Brexit’in “ekonomik kaos” oluşturması, Gregory’yi Bitcoin’in küresel ekonomideki konumunun kökten değiştirebileceğine inandırıyor.

“2020’ye gelirken, giderek daha fazla popülist ve politik olarak dengesiz bir dünyanın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin güvenli bölge durumunu güçlendirmesini bekliyoruz” dedi. “Eğer merkez bankaları tekrar tekrar basılan parayı artırmaya geri dönerse, temini kesilen Bitcoin gibi kripto para birimleri için durum daha da güçlendirilecektir.”

Mali danışmanlık devi deVere’in CEO’su Nigel Green, daha önce kripto dostu bir düzenlemenin bir Brexit sonrası İngiltere için bir yaşam çizgisi olabileceğini iddia etmişti.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir