Çin’de blockchain seferberliği



Çin’in önde gelen teknoloji devleri blockchain teknolojisi için standartlar oluşturmaya odaklanmış ulusal komiteye katılma kararı aldı.

Dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yeni ortaya çıkan blockchain alanında lider olma çağrısı büyük bir yankı uyandırdıı. Çağrı üzerine ülkenin önemli teknoloji firmaları oluşacak fırsatı değerlendirmek üzere harekete geçti.

E ticaret devi JD.com, dünyaca ünlü telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Huawei, arama motoru firmaları Baidu ve Tencent, popüler mesajlaşma uygulaması WeChat’in sahibi komiteye girme kararı aldı. Alipay mobil ödeme uygulamasını işleten ve Alibaba’nın iştiraki olan Ant Financial da çok sayıda akademisyenin de yer aldığı komitenin bir parçası.

Çin’in blockchain uygulamalarıyla dünyada önderlik etmesini amaçlayan grup “Ulusal Blockchain ve Dağıtık Muhasebe Teknolojisi Standardizasyonu Teknik Komitesi” olarak isimlendiriliyor.

Katılımcı kuruluşların isimlerini açıklayan Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, bu komitenin tam olarak ne yapacağını belirtmedi. Ancak, komitenin ismi blockchain ve katılımcılar tarafından bağımsız olarak tutulan ve güncellenen veri tabanı teknolojilerinde standartlaşmanın hedeflendiğini gösteriyor.

Blockchain, bitcoin’le ortaya çıkan kripto para birimi teknolojilerini işaret ediyor. Kamu muhasebe hareketlerine dayanıklı ve değişmezlik özelliği bulunan teknolojinin herhangi bir merkeze ait olmadan değer teşkil etmesi finansal anlamda oldukça yenilikçi.

] }

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir