Bitcoin

Basit Bir Donanımla Madenciliğe Başlayabileceğiniz Ethereum eRush (EER) Nedir?

Geçtiğimiz aylarda kripto piyasasındaki macerasına başlayan Ethereum eRush (EER), dünyadaki ilk ‘Proof of Live’ konsensüsü olarak biliniyor. Genel anlamda yazılım bilmeyen kişilerin bile kendi bilgisayarları üzerinden kolay bir kurulumla madenciliğe başlaması üzerine kurulu olan bu projede, madencilik yapan herkes yatırdıkları/kilitledikleri tutara bağlı olarak günlük ödülden pay alıyor.

Bu noktada kullanıcılar, ilk etapta kilitlenen miktarı 90 gün sonra cüzdan hesaplarından çekebiliyorlar ancak çekim yapılırsa madencilik sona eriyor. Sistemde günlük 16.384 adet EER, aktif madenci sayısı ve madencilerin kilitledikleri orana bağlı bir şekilde paylaştırılıyor. Yani, tüm madenciler ödülden eşit bir şekilde pay almıyor. 

Ethereum eRush (EER) nedir?

Ethereum eRush (EER)

Herhangi bir CEO’su bulunmayan, açık kaynak kodlu ve merkeziyetsiz proje olan EER, Ethereum blokzinciri üzerine kurulmuş ERC-20 token’ı olarak karşımıza çıkıyor. Dünyadaki ilk canlı kalma kanıtlı konsensüs algoritmasına sahip olan bu sistem, temel anlamda bilgisayarınızı 24 saat açık tutarak para kazanmayı vadediyor. Üstelik bilgisayarınızın çok üst düzey bir donanıma sahip olması da gerekmiyor.

Sistemde günlük 16.384 adet ödül, madencilere stake ettikleri yani kilitledikleri oranda bölüştürülüyor. İki yıl sonra bu sayı, yarı yarıya azalarak 8.192 adete düşecek ve her bir madencinin payına düşen EER miktarı azalacak. Proje kapsamında çıkarılması planlanan toplam EER miktarı ise 24.092.240 adetle sınırlı. 

Ethereum eRush, kısa sürede 1.000’i aşkın aktif madenciye ulaştı:

Madenciliğin kolay olmasından dolayı sistemde kısa sürede 1.000’den fazla aktif madenciye ulaşıldı. Bu noktada EER’yi diğer token’lardan ayıran en önemli farkı, para ile birlikte yazı da gönderilebilen tek token olması. Bu MEMO özelliği ile iki kişi kendi arasında şifreli olarak mesajlaşabiliyor. Yani, en basit örnekle eRush gönderirken yanına bir not ekleyerek karşı tarafa iletebiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir;  Bitkoin: Tarih bize ne söylüyor?

Bu proje sayesinde EOS ve Stellar gibi bazı coin’lerde bulunan MEMO özelliği, ilk kez merkeziyetsiz bir veri tabanı ile token’lara entegre edilmiş oldu. Bu noktada eRush (EER) ERC-20 tabanlı bir token olsa da üzerine ERC-20’de olmayan MEMO özelliği inşa edildiği için yalnızca ERC-20 özelliklerini taşıdığı söylenemez.

Bunun dışında stake edebilme özelliği de ERC-20’lerde olmayan ancak eRush’ın kontratına eklenen bir standart olarak karşımıza çıkıyor. 3 ay sonra bu stake’i geri çekebilme ve not gönderebilme özellikleri, yine EER’yi farklılaştıran özelliklerinden.

Nasıl EER satın alınır?

Proje kapsamında 20.000 dolara yakın likiditeye ulaşan Ethereum eRush (EER)’yi madencilik yaparak kazanabileceğiniz gibi satın alma imkânınız da bulunuyor. Coin, şu anda 100 milyon doların üzerinde likidite havuzuna sahip olan Uniswap üzerinde listeleniyor.

Site üzerinde ETH ve WETH gibi birçok popüler kripto para birimi, satın alma aracı olarak kullanılabiliyor. Bunun için buradaki bağlantıya tıklayarak Uniswap’ın ilgili sayfasına ulaşabilir, kripto cüzdanınızda bulunan desteklenen herhangi bir para birimi ile EER satın alabilirsiniz.

Nasıl EER madencisi olunur?

Madenciliğe farklı bir bakış açısı kazandıran Ethereum eRush, isteyen herkesin yaklaşık 10 dakikalık bir kurulum sürecinin ardından kolay bir şekilde madenciliğe başlamasına olanak tanıyor. Bunun için öncelikle içinde en az 0,2 Ether bulunan bir Ethereum cüzdanına sahip olmak gerekiyor.

Daha sonrasında infura.io gibi bir web3 sağlayıcısı ve bir miktar Ethereum eRush coin’i stake ederek (bu sayı minimum 100, maksimum 2.999 EER) madencilik yapmaya başlanabilir. Detaylı anlatım için şuradaki bağlantıya göz atabilirsiniz.

Basit bir donanımla madenciliğe başlayabileceğiniz Ethereum eRush projesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buradaki web sitesini ziyaret edebilir; madenciliğe başlamak için gerekli yazılımı buradan indirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Bitkoin 55,000 dolardan döndü derken 56,000 i Zorluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

] }