Bitcoin

Bitcoin Yine 10.000 Doların Altında! Analistler Ne Diyor?

Bitcoin, 72 saatte yedi defa test ettiği desteğin altına indi.

Piyasa Haberleri

Bitcoin (BTC) fiyatı 10.000 dolar desteğinin altına indi. 1 Eylül tarihinde 12.000 seviyesinden reddedilen BTC/USD paritesi, an itibarıyla 9.996 değerinde .

Saatlik verilere göre 10.000 dolar desteğini 72 saat içinde yedinci kez test eden Bitcoin’in bu noktadan sonra hangi yönde ilerleyeceği konusunda analistler kararsız.

Bitcoin Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

10.000 dolarlık destek 6 gündür test ediliyor

BTC / USDT paritesi 1 günlük grafik. Kaynak: Tradingview

Eylül ayına girmemizle birlikte Bitcoin boğaları ve ayıları arasında amansız bir mücadele başladı. Kritik 10.000 dolar desteğini korumak için uğraşan boğaların daha ne kadar dayanacakları ise merak konusu.

Günlük fiyat grafiğinde de görüldüğü üzere, 1 Eylül tarihinde 12.000 dolar direncinden net biçimde geri dönen Bitcoin, 3 Eylül tarihinde kısa süreliğine de olsa 10.000 dolar altını gördü.

O tarihten itibaren günlük kapanışta 10.000 doların aşağısı görülmemiş olsa da altı gün üst üste bu desteğin aşağısı test edildi.

Kaynak: Tradingview

Bitcoin fiyatına ait fiyat grafiğini 4 saatlik zaman aralığında incelediğimizde, üçüncü kez 10.000 dolar desteğinin test edildiğini söyleyebiliriz.

5 Eylül tarihinde 4 saatlik kapanışta 10.000 dolar altı gören parite, 8 Eylül itibarıyla bir kez daha kritik desteğin altını test etti.

1 saatlik BTC / USDT paritesi grafiği. Kaynak: Tradingview

Saatlik grafikte çok daha net biçimde görüldüğü üzere, 5 Eylül tarihinden bu yana altı kez 10.000 dolar test edildi ve 8 Eylül itibarıyla bir kez daha 9 binli seviyeler görüldü.

İlginizi Çekebilir;  Binance Yeni 15 Para Birimini Ödeme Sistemine Ekledi

Konu hakkında Twitter üzerinde yorum yapan Byzantine General isimli analist, “boğalar 10.000 doları daha ne kadar savunacak?” ifadesini kullandı. Desteğin bir kez daha test edilmesi üzerine, “Boğalar, daha ne kadar dayanabilirsiniz?” diye sordu. Hemen ardından BTC / USD paritesi 10.000 değerinin altına düştü.

Bitcoin’in güç kaybettiği saatlerde Cointelegraph Piyasalar analisti Crypto Michaël ise, “küçük zaman aralıklarında ETH, BTC’den daha iyi duruyor” açıklamasında bulundu.

10.000 dolar desteğinin altına inen BTC fiyatı için yorumda bulunan bir başka isim de SalsaTekila oldu. Analist, Twitter’da paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“BTC [fiyatı] dört basamağa düştü.

Bundan sonra hangi yöne gideceğimiz belirsiz. Baskı artacak ve muhtemelen daha büyük hareketler gelecek. […] Momentumu geri kazanamayacağız diye biraz korkuyorum.”

“Stoplarınızı ayarlayın!”

Uzman yatırımcı Selcoin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada defalarca test edilen desteğin iyice zayıfladığını söyleyerek takipçilerini “stop” konusunda uyardı:

“Bitcoin güncel görünümde, mevcut alanı kıramayışı ve desteği fazla sayıda test etmesi alt destek riskini arttırıyor. Stoplarınızı buna göre ayarlayın.”

Cointelegraph Piyasalar verilerine göre, haber yayına hazırlandığı esnada Bitcoin, 9.996 dolardan işlem görüyordu.

#Bitcoin #Bitcoin Fiyatı #Bitcoin Analizi #Piyasa #Predictions #Price Analysis
Cointelegraph

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

] }