Bitcoin

RAPOR: COVID-19 bireysel Bitcoin yatırımcılarını korkuttu

OKEx’in yeni raporuna göre COVID-19 küresel salgını bireysel Bitcoin yatırımcılarını tedirgin ederken, kurumsal yatırımcılara alım fırsatı sundu

OKEx Insights ve Catallact’ın yeni araştırması, COVID-19 küresel salgınının başlamasıyla birlikte bireysel ve kurumsal Bitcoin yatırımcılarının oldukça farklı yaklaşımlar edindiğini gösteriyor.

Ocak-Ağustos 2020 arasındaki zincir dahilinde Bitcoin işlem verilerini inceleyen araştırma, bireysel yatırımcıların büyük ölçüde geri çekildiğini ve bir Bitcoin stratejisi oluşturmak için beklediğini ortaya koyuyor.

Rapor, ağustos sonu ve eylül başında, Bitcoin fiyatları düştüğünde yapılan işlemleri dikkate almıyor.

Kripto paranın onda birinden azını temsil eden bireysel işlemler, Bitcoin hareketinin çoğunluğunu oluşturuyor ve fiyat dalgalanmalarını daha yakındna takip ediyor. Bu yatırımcılar, yüksek dalgalanmalardan ve ani fiyat düşüşlerinden daha fazla etkilenme eğiliminde oluyor.

The number of daily small BTC transactions decreased and took a wait-and-see approach once the price of BTC hit $10,000 in May

Küçük günlük Bitcoin işlemi sayısı azaldı ve Bitcoin mayıs ayında 10 bin doları gördüğünden bekleyip görme yaklaşımını izledi. Kaynak: Catallact

Verilere göre bireysel işlemler azaladı ve fiyat trendinden uzaklaştı. Yani bireysel yatırımcılar, Bitcoin’in mayıs ayındaki çakılma sonrası kümelenme döneminde bekleyip görme yaklaşımını izledi.

Madenciler ve daha büyük bireysel oyuncular ile ilişkili orta ölçekli işlemler, salgın başlangıcında daha temkinli yaklaştı.

İlginizi Çekebilir;  Square Crypto, Eski Google Ürün Direktörü Steve Lee’yi İşe Aldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

] }