Bitcoin

Bitcoin, Ocak 2018’den Bu Yana İlk Kez 16 Bin Doları Geçti

Son yarıyılda yine popüler bir yatırım haline gelen Bitcoin, ağır adımlarla da olsa yükselişine devam ediyor. Bir yarıyıl 20 bin dolar bandını zorlayan ancak sonrasında süratle düşüşe geçen bu kripto para tekerrür o noktaya dönmeye hazırlanıyor.

Bugün 16.019 dolar ile takribî 21 ay sonra yine bu seviyeyi gören Bitcoin’in yükselişinin sebebi ise henüz muhakkak değil. Pek çok uzman bu çoğalışı Amerika Birleşik Devletleri’de asıllaştırılan tercihlerin neticeleriyle bağdaştırıyor.

Bitcoin bu sene kıymetini ikiye katladı

bitcoin

Bitcoin, son bir senelik müddette kıymetini ikiye katlamayı muvaffak oldu. Birkaç sene evvel de eş bir çoğalış yaşayan Bitcoin’in maliyeti 20 bin doları zorlamıştı. CoinDesk’e göre şu anda bulunduğu konuma da en son 8 Ocak 2018’de ulaşabilen kripto para, son bir saatte dolar bazında %1’den fazla bedel kazandı.

Kripto para borsası NEM’in başındaki ad Nicholas Pelecanos, yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri tercihlerinin BTC’nin kıymetinin 14 bin dolar mukavemetini aşmasına dayanakçı olduğunu ifade etmişti. Tercih neticeleri Bitcoin maliyetlerinde çoğalışa neden olabilir. 

Pek çok kripto para teşebbüsçüsüne göre dünyanın dört bir yanında devletler ve merkez bankaları, koronavirüs sebebiyle piyasaya para saçarak ekonominin dönmesini sağlıyor. Bu da devalüasyona neden olarak kripto paraların daha iyi bir yatırım seçeneği haline gelmesini sağlıyor.

PayPal tesiri olabilir

bitcoin

Siyaset ve küresel salgın dışında, firmaların kripto paralara karşı daha pozitif davranışlar takınmaya başlaması da bu çoğalışın sebepleri arasında yer alıyor olabilir. Geçtiğimiz ay, finans teknolojileri devi PayPal artık Bitcoin, ether, litecoin ve bitcoin cash kullanımını destekleyen yeni özelliğini açıklamıştı. İşletme, 2021 senesinde kullanıcılarının kripto para ile alışveriş yapabilmesini sağlamayı hedefliyor.

İlginizi Çekebilir;  Bitcoin pandemi krizindeki kayıplarını toparladı

Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından idarenen Square isimli fintek teşebbüsü de geçtiğimiz ay 50 milyon dolar kıymetinde Bitcoin alımı hakikatleştirdiğini açıklamıştı. İşletmenin Cash uygulaması uzun zamandır kripto hizmetleri sunuyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

] }