Bitcoin

Norveç petrol şirketi Bitkoin yatırım için birim kuruyor

Norveç’in 180 yıllık şirketi Aker ASA, Bitkoin ve blokzinciri teknolojisine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirketin, Pazartesi günü ortaklarına yolladığı bilgilendirme notunda, özellikle Bitkoin’e yatırım yapmak için yeni birimin kurulma çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Yönetim Burulu Başkanı Kjell Inge Rokke imzalı bilgi notunda, 58.6 milyon dolar yatırımla kurulacak birime “Seetee AS” adı verildiği belirtildi. Notta ayrıca, Seetee biriminin, açık kaynaklı Bitkoin ödeme sunucularını çalıştırmaya başladığı ve likit varlıklarını Bitkoin’de tutacağı belirtildi ve eklendi:

“[Seetee], tıpkı 1990’ların başından beri internetin yaptığı gibi, önümüzdeki birkaç 10 yılı şekillendirecek  bir sektörün tam da ortasında konumlanıyor. Seetee, bildiğimiz şekliyle hayatı itmek, çekmek ve dürtmek için açık bir çağrıyı temsil ediyor.”Açıklamaya göre Aker, Bitkoin’e aktif olarak yatırım yapmanın ötesinde, Bitkoin ekosistemi için yararlı projelere yatırım yapmayı ve blokzinciri şirketleriyle ortaklıklar kurmayı planlıyor. Ayrıca, kullanılmayan yenilenebilir enerjiyi güneş, hidroelektrik ve rüzgardan ekonomik varlıklara yönlendiren kripto para  madenciliği operasyonları kurma gibi hedefleri de bulunuyor.Seetee ayrıca, Bitkoin tabanlı uygulamalara ve finansal altyapıya odaklanan bir şirket olan Blockstream ile de bir anlaşma imzaladı.

 

Canlı kripto para verileri ve tüm kripto para haberleri için tıkla.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir;  Dolaşımdaki paraların bulaşıcılığı artırması kripto paralara ilgiyi artırdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

] }